De jaarlijkse Heggefeesten in Poederlee gaan vrijdag gepaard met Heggerock, een klein festival dat nieuw leven werd ingeblazen. Ook de traditionele recepten, zoals een picknick, processie en barbecue, staan dit weekend op

Het programma

In de jaren 80 lokte Heggerock in de schaduw van de Heggekapel in Poederlee al geregeld liefhebbers van stevige rockgroepen. Heggerock stopte geleidelijk aan, maar de vzw Hegge en de Landelijke Gilde beginnen op vrijdag 1 juni opnieuw met een eerste editie van dit festival bij het begin van de jaarlijkse Heggefeesten.

In de tent aan de Heggekapel trapt het koperensemble De Koperdieven om 20u het festival af. De Koperdieven is een jeugdig, lokaal, tienkoppig koperensemble dat met een mix van oudere rock-'n-roll tot en met hedendaagse sfeermuziek het feest op gang blaast.

Daarna is het de beurt aan Fenix dat de betere rock- en popcovers brengt. Zanger Bert schopte het in 2017 nog tot finalist van The Voice van Vlaanderen. Een toegangsticket voor Heggerock kost 7 euro.

Zaterdag 2 juni staat net zoals vorig jaar in het teken van familie en vrienden. "Tijdens Bokes aan de Hegge kan iedereen zaterdag om 12u een picknick en een dekentje meebrengen om onder de bomen gezellig te eten. Elke deelnemer krijgt een gratis consumptie", zegt Leo Willems van de vzw Hegge.

"In de namiddag organiseren we een paapgooi- en kubbtoernooi en voor de kinderen zijn er volksspelen en een grimeur. Door het succes van vorig jaar sluiten we de zaterdag om 17u af met een grote dorpsbarbecue."

Openluchtmis

Op zondag 3 juni om 9u trekt de jaarlijkse sacramentsprocessie van de parochiekerk in Poederlee naar de Heggekapel. Aansluitend vindt aan de kapel een openluchtmis plaats met pater David als voorganger. Bij slecht weer is er een eucharistieviering in de tent zelf. Aansluitend op de openluchtmis om 11u is er zondag een markt met lokale verenigingen. De bezoekers kunnen zondag doorlopend genieten van verschillende bieren.

www.heggefeesten.be